“Cultiva els sabors d’aquí” alumnes Biologia 1r Batx

Dissabte dia 27 d’abril un petit grup d’alumnes, format per na Daniela Cánovas, na Júlia Bosch i en Lukas Capó, des de l’assignatura de Biologia, Geologia i Ciències Ambientals de 1r de batxillerat, va culminar el seu projecte “Cultiva els sabors d’aquí”. Amb molt esforç i il·lusió van organitzar una campanya de conscienciació sobre la importància de donar suport als productes locals alimentaris, de proximitat o de Km0. Projecte que va culminar amb una trobada de productors i comerciants de productes locals alimentaris a Sa Plaça des Peix de Ciutadella, per fer una fotografia de família i entrega del cartell de la campanya. Amb l’objectiu de reconèixer la important labor que duen a terme totes aquestes persones. Voldríem agrair a PIME Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella per la seva col·laboració i per ajudar-nos a tirar endavant aquesta iniciativa.

Formació en RCP i DEA

Els dies 17 i 24 d’abril es van fer al nostre centre formacions sobre atenció a persones amb fallada cardíaca. Professorat i Personal d’Administració i Serveis (PAS) van aprendre com fer una primera assistència en cas de presentar-se aquesta situació i a l’espera dels Serveis d’Emergències Mèdiques.

En la formació, dirigida per Montserrat Vidal Camps i altres infermeres de pediatria, vam aprendre tècniques com la RCP (Reanimació Cardio-Pulmonar) i l’ús del DESA (Desfibril·lador).

La Comissió de Salut vol agrair al professorat i PAS la seva implicació en la formació i també a les infermeres pel seu interès en fer entenedores aquestes tècniques de forma tan eficient, amable i propera. 

Visita al laboratori clínic Clínica Juaneda

Alguns alumnes de 1r i 2n de batxillerat, des de les seves respectives assignatures (Biologia, Geologia i Ciències Ambientals de primer i Biologia de segon), van visitar a la tarda dels dies 24 i 25 d’abril de forma totalment voluntària les instal·lacions del laboratori clínic de l’Hospital Juaneda de Ciutadella. Per conèixer de primera mà com funcionen aquests tipus de laboratoris i de quina forma assisteixen a la pràctica mèdica en la diagnosi i tractament de les diferents patologies dels seus pacients. Voldriem agrair, per tant, a l’Hospital Juaneda Ciutadella i Clínica Juaneda Mahón i a tot el personal que ens va atendre, en especial en Miquel Moll Palou Biòleg i Coordinador del Laboratori i Servei de Transfusió i a na Clara Salord Montserrat Biòloga també part de l’equip del Laboratori i Servei de Transfusió. 

A tots ells moltes gràcies per la seva predisposició, rebuda i professionalitat.

Sant Jordi. Premis Talia 2024

PREMIS TALIA 2024

Aquí teniu els guanyadors, guanyadores i finalistes dels premis Talia 2024:

CATEGORIA RELAT

ESO 

Guanyadora: Àgata i l’àngel perdut, d’Artemisa Anglada Montserrat.

Finalista: La marmota d’Aitor Faner Pons.

ESO 

Guanyadora: Soledat i absència de Clara Cerdà Vidal.

Finalista: Entre sang i fang de Biel Sintes Coll.

CLICA A “Read More” PER LLEGIR TOTS ELS GUANYADORS

Read more »

Consells d’estalvi energètic al centre.

ACTIVA L’AUDIO, ÉS MOLT INTERESSANT EL QUÈ T’HEM D’EXPLICAR

Des de la comissió de medi ambient del centre volem agrair i fer visible   el treball fet per tres alumnes de 1r de batxillerat de l’assignatura de Biologia, Geologia i Ciències Ambientals. Els quals han elaborat un vídeo de conscienciació mediambiental sobre el consum elèctric al nostre centre 🏫. A través del qual l’equip d’alumnes creadors ha volgut, per una banda, visibilitzar les elevades xifres de consum elèctric del nostre centre i per l’altre generar consciència de la necessitat de fer un ús responsable de l’energia elèctrica . A través de senzills consells 🗎, bones pràctiques o petits gestos que individualment no costen res i que a escala general resulten en importats estalvis energètics. Amb l’objectiu de reduir aquest consum per bé del medi ambient i de l’economia del centre. 

I recorda, si no la necessites, no la malgastis.