Un equip d’alumnes d’Administració i Finances a la final estatal del concurs Young Business Talents.

Per segon any consecutiu un equip d’estudiants de 2n del Cicle Formatiu de Grau superior d’Administració i Finances accedeixen a la final estatal del concurs Young Business Talents. 

Jasmine Lily Lafosse, Cecile Terres Lengronne i Lluís Marqués Marqués són els integrants de l’equip MOOJUICE que s’ha classificat per a la final estatal del proper divendres 7 de maig, després de guanyar les 4 rondes de la fase regional del programa realitzades de novembre a febrer. Neus Llufriu Gordo, integrant de l’equip que ha resultat segon classificat, substituirà Lluís Marqués Marqués que, per circumstàncies diverses, no pot prendre part a la final. 

Young Business Talents és un programa formatiu basat en “business games “ o simuladors empresarials de l’empresa Praxis MMT, que permet als estudiants adquirir experiència pràctica prenent tot tipus de decisions de gestió d’una empresa en un entorn de mercat i en un escenari que és una emulació d’un sector real i del seu comportament. A l’actual edició, la X del programa, hi han participat 364 centres educatius d’arreu de l’estat espanyol i un total de 9.685 estudiants.

Des de fa anys a la Família Professional d’Administració i Gestió de l’IES Maria Àngels Cardona apostam per la innovació metodològica i per apropar els nostres estudiants a situacions d’aprenentatge properes a la realitat empresarial. La incorporació de simuladors empresarials Praxis MMT a través del programa Young Business Talents forma part d’aquesta aposta per la innovació a l’FP. 

Es dóna la circumstància que el curs passat també un equip del cicle d’Administració i Finances del nostre centre va quedar primer classificat de les Illes Balears a la fase regional i va ser seleccionat per accedir a la final estatal. Malauradament les circumstàncies del confinament van fer que, finalment, haguessin de renunciar a la participació. 

En el curs actual la participació de les Illes Balears ha estat més reduïda, però els equips de l’IES Maria Àngels Cardona han fet una feina immillorable obtenint les 3 primeres posicions de les Illes en les fases classificatòries.  L’activitat s’ha desenvolupat dins del mòdul de Simulació Empresarial del cicle de grau superior d’Administració i Finances, amb la supervisió de la professora Bàrbara Vives