Presentació del Projecte HELP FAMILIES & HELP THE PLANET

Acte de presentació a la Sala Jeroni Marqués del Cercle Artístic del projecte HELP FAMILIES & HELP THE PLANET, que va participar a un projecte de nivell nacional, nomenat “Gira Jovenes” patrocinat per l’àrea de sostenibilitat de Coca-Cola.

Una iniciativa de capacitació personal que va néixer amb l’objectiu d’apropar el món laboral als estudiants de primer curs de FP mitjançant un itinerari formatiu que els permet millorar competències, reforçar la seva vocació, analitzar el seu entorn local i adquirir habilitats per a la vida i el futur laboral. 

Hi van assistir els agents implicats:

  • Santi Marquès Mir: en representació de Coca-cola, Menorca.

  • Cata Seguí de Vidal, presidenta de Mans Unides de Menorca i a les voluntàries

  • Assumpte Guasch, directora de Càritas arxiprestat de Ciutadella i als voluntaris de la Parròquia de Sant Esteve

  • Maria Josep Rebassa, directora de l’IES M. Àngels Cardona, acompanyada del cap d’estudis de FP, Jordi Vivó.

  • Al professorat del departament d’Administració i Gestió del MAC.

Na Laura Bosch Marqués i na Laura Cursach Benejam, alumnes emprenedores, després del que han demostrat ser capaces a fer.

Elles, alumnes de 1r de Gestió Administrativa, el curs passat, 2021-2022, engrescades per les seves professores, na Joana Ruiz i na Barbara Nicolau, van participar d’aquest projecte, del qual van resultar ser semifinalistes.

Van viatjar a Madrid per participar de la fase final del concurs, resultant ser finalistes, per la qual cosa se’l va concedir una Beca de 500€

Aquest curs se’ls hi ha plantejat el repte de posar en marxa el seu projecte, de materialitzar aquesta beca, en la mesura de les seves possibilitats.Han treballat molt, s’hi han implicat el 100%. Han demostrat tenir capacitat d’iniciativa i responsabilitat, i han estat unes alumnes exemplars, dit amb les paraules de la seva mentora de Madrid, que les han guiades en aquest procés.

Després de donar-hi vàries voltes sobre com executar el project, van decidir adquirir bosses de tela per posar els lots d’aliments a repartir.

Han encarregat la confecció d’aquestes bosses a l’organització Mans Unides, aconseguint d’aquesta manera doblar la intenció d’ajudar als qui més ho necessiten.

Mans unides és una ONG que financia projectes de països en vies de desenvolupament. Ho fa mitjançant el voluntariat, que a Menorca consisteix amb la confecció i realització d’objectes de decoració, de la llar, etc.

Aquestes bosses seran donades a l’entitat de Caritas, concretament a la parròquia de Sant Esteve de Ciutadella (na Laura Bosch hi va col·laborar com a voluntaria uns mesos, en la preparació de bosses de menjar) perquè serveixin per entregar el menjar que cada dues setmanes van a cercar a la parròquia les diferents persones i famílies que es troben amb aquesta necessitat.

Caterina Moll Benejam
Professora AE
IES M. Àngels Cardona