Maria del Mar Florit, guanyadora del 1r Concurs de Joves Dramaturgs de Arrel’art

5/05/2021

A les classes de Filosofia durant el mes de març els estudiants de 1er de Batxillerat varen veure alguns trets principals sobre la Metafísica, visionaren un documental, es varen exposar alguns autors rellevants i les seves idees, varen realitzar alguns comentaris i finalment varen realitzar un treball. Aquest treball podia tenir tres formats: Assaig, Dissertació o una Obra de teatre. El tema principal era la metafísica, sobretot la dualitat entre “l’aparença i la realitat”. Els que varen elegir realitzar l’obra de teatre tenien la possibilitat de participar en una 1a edició d’un Concurs d’escriptura teatral per a joves estudiants de les Illes Balears, patrocinat per l’associació Cultural Arrel’art. El resultat va ser molt bo, un total de quatre estudiants, entre ells: Maria Florit, Tara Bernal, Andreu Forcada i Maria del Mar Florit varen elegir l’opció de l’obra de teatre. Les quatre molt bones i originals, incorporant els temes principals treballats a classe i amb els autors com a personatges i les idees més rellevants entrellaçades en el seus diàlegs, varen donar rienda solta a la seva imaginació i creativitat. Alguns es van animar a fer-ho fins i tot sobre temes que no s’havien treballat a l’aula. Cosa que evidentment que no es va penalitzar, sinó més bé tot el contrari.

El dia de Sant Jordi varem rebre la gran notícia de l’associació Arrel’art que na Maria del Mar Florit havia estat la guanyadora del concurs. 

Esperem poder representar les obres dels nostres estudiants en alguna ocasió. Mentrestant, podeu accedir a l’obra de la guanyadora aquí publicada, vos animam a llegir-la. 

Aparença i Realitat

“I qui ha d’aturar-te? Ningú al món sinó la meva voluntat” 

Hamlet, Shakespeare