2n ESO

Comunes

Es coneixerà com va sorgir la Bíblia: l’Antic Testament i el Nou Testament. Es coneixerà Jesús i la cultura, la societat, els grups socials i religiosos de Palestina en el seu temps. Es veurà la incidència de la Bíblia, el seu missatge en el món d’avui: Què fer per ser feliços? Què és l’amor, l’amistat? Què entenem quan diem Déu?

Durant mig curs aprofitarem l’Activitat Educativa per desenvolupar el Programa d’Escacs a l’Escola al qual estem adherits. 

L’objectiu és utilitzar el joc dels escacs per treballar els aspectes pedagògics següents: concentració, memòria, creativitat, planificació, empatia, resolució de problemes, respecte, raonament lògic, presa de decisions, acceptació dels errors propis, honestedat, orientació espacial i càlcul mental.

Per assolir aquests objectius relacionarem escacs i matemàtiques, aprendrem a jugar a la cega, treballarem l’apertura, mig joc i finals, resoldrem reptes i organitzarem un torneig de classe.

Optatives (tria 1 assignatura entre...)

T’interessen les llengües i la cultura d’altres països? L’alemany a 2n d’ESO és una aproximació a la llengua i la cultura alemanya. 

Amb jocs i activitats entretingudes intentam fomentar i desenvolupar les habilitats comunicatives (parlar, escoltar, llegir i escriure) sempre tractant temes propers als alumnes. 

Les llengües uneixen persones i t’obren portes. 

Què aprendrem a Recursos Digitals I ?

  • Les eines més bàsiques per a treballar en línia i de manera col·laborativa amb eines de l’entorn de Google.
  • Edició i creació de continguts multimèdia: imatge, mapes conceptuals, animacions…
  • Comunicació i difusió d’idees: Publicació de contingut i edició bàsica de pàgines web.
  • Ciberseguretat i fake news: Reconèixer situacions que poden suposar una amenaça a la xarxa i identificar fonts fiables d’informació.
  • Introducció a la programació en blocs i els fonaments de la intel·ligència artificial.
Què aprendrem a Recursos Digitals II?
  • Edició avançada de documents, fulls de càlcul, presentacions.
  • Edició i creació de continguts multimèdia: Edició anvançada d’imatges, creació de videotutorials, edició 2D i 3D.
  • Comunicació i difusió d’iddes: Publicació de contingut a través de la web (xarxes socials, blogs, edició avançada de pàgines web…)
  • Introducció a la programació codificada i a la intel·ligència artificial.

Què  aprendrem a Taller de consum responsable?

A tenir una educació financera bàsica que proporcioni una estructura sòlida per construir experiència financeres futures que permetin la presa racional de decisions. A dur a terme accions de consum responsable que promoguin la sostenibilitat i l’economia circular. Ens aproparem al món de les relacions financeres, desenvoluparem patrons i habits de consum responsable i examinarem la importància de la sostenibilitat i l’economia circular.

La cooperació i serveis a la comunitat és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. Està destinada a alumnes amb esperit crític i amb actitud de compromís envers la societat i l’entorn.

Reflexionarem sobre la manera de relacionar-nos, descobrirem com funciona la societat i com ens afecta en el nostre día a día. Aconseguiem unes relacions més sanes, igualitàries i respectuoses i aprofundirem en el nostre autoconeixement.

Cultura clàssica I: Saps jugar a les taves? Has sentit cants de sirena? Has tastat mai el puding cartaginés? Sabríes resoldre l’enigma de l’esfinx? Vols descobrir el quid de la qüestió? A cultura clàssica coneixeràs tot el que Grecs i Romans ens han deixat com a herència: els mites, la gastronomía, la llengua, l’art, el pensament…

Cultura clàssica II: Saps jugar a Duplum Molendinum? Conèixes el teu Taló d’Aquil·les? Quina és la teva Quimera? Vols descobrir el Quid de la qüestió? Has espipellat mai pa amb moretum? Tot va començar a grècia i Roma… A cultura clàssica II aprofundirem en l’estudi d’allò que Grecs i Romans ens han deixat com a herència, le llegendes, els jocs, el teatre, el lèxic, la raó…