On s’amaga el sucre?

Des de la Comissió de Salut estem fent una campanya de conscienciació del consum de sucre ocult en el aliments.

Però què és el sucre ocult i per què és important saber on està? 

És el sucre lliure (refinat o sense refinar) afegit als aliments pels fabricants, els cuiners o els consumidors i que es diferencia del sucre intrínsec presents als aliments de manera natural. L’OMS recomana que el consum de sucres lliures s’hauria de reduir a menys del 10% de la ingesta calòrica total. Una reducció per sota del 5% de la ingesta calòrica total produiria beneficis addicionals per a la salut.  Per exemple, un adult que consumeixi 2000 calories hauria de reduir a menys de 25 g el consum de sucres lliures, cosa que equival, aproximadament, a menys de 6 terrossos de 4g.

Per poder fer una diagnosi de la situació al nostre centre, hem fet una recollida, després dels patis, d’envasos de begudes i aliments sòlids que es consumeixen al centre. Anirem actualitzant els cartells a mesura que anem recollint nous envasos.

Per conscienciar i donar a conèixer la quantitat de sucres als aliments processats i ultraprocessats d’ús habitual hem preparat un vídeo que posem a la pantalla de l’entrada. Amb els envasos recollits hem elaborat dos cartells que podeu veure en la imatge. D’aquesta manera de forma visual, podem prendre consciència del contingut de sucres que s’ingereixen quan consumim aquests productes. Busquem generar impacte visual, per intentar que d’una ullada es vegi el que per a la majoria de la societat és una cosa que passa inadvertida.

Introduir un plàtan o una poma a la motxilla d’un nen costa el mateix que ficar un paquet de galetes. La diferència? en el primer cas caminem cap a una normalització dels hàbits saludables, així com del seu estil de vida i costums. Almenys fins a cert moment, nosaltres som els que oferim el menjar als nens i a la nostra mà està donar-los un brioix «perquè s’ho mengen millor» o optar per una peça de fruita o alternatives saludables similars.

La Comissió de Salut