Dia Internacional del Càncer de Mama

Demà dia 19 d’octubre és el Dia Internacional del Càncer de Mama. Volem fer visible tot el que comporta aquesta malaltia de la que es diagnostiquen de cada vegada més casos.  Aquesta visibilitat ajuda a tots aquelles persones que directa o indirectament es veuen afectades. I es que no sols canvia la vida a qui pateix la malaltia en primera persona, també a tots els que l’envolten, familiars i amics principalment.

La conscienciació i la sensibilització de la població és un pas imprescindible per insistir en la necessitat d’incloure la lluita contra el càncer de mama com una prioritat a l’agenda mundial per al desenvolupament, no únicament amb l’objectiu de reduir el nombre de morts prematures per aquesta malaltia, també per fer possible que les persones afectades no renuncien a la seva passió per viure malgrat les seves pors i incerteses.

Com a societat hem d’insistir en la necessitat de més recursos en investigació, per tal que sigui possible un major control de la malaltia. 

A més, és essencial fomentar hàbits de vida saludables com l’exercici físic i informar i educar sobre els factors de risc com el consum de tabac i alcohol. (Comunicat de la Federació Espanyola de càncer de mama (FECMA) amb motiu del dia mundial del càncer). 

Des de la comissió de salut vos animem a adherir-vos  a les propostes de l’associació contra el Càncer de Mama de Menorca, entre elles a participar a la caminada solidària que tindrà lloc aquest dissabte 23 d’octubre “Ciutadella en marxa contra el càncer”  Només us heu de vestir amb alguna cosa de color rosa!!!

Al llarg de la setmana trobareu a la sala del professorat, els llacets rosa que caracteritzen la lluita contra aquesta malaltia. Els podeu posar a la roba, a la bossa, a l’estoig…