Cos en moviment, el millor medicament

La Comissió de Salut MAC comença la campanya de promoció de la mobilitat  amb el lema “Cos en moviment, el millor medicament”, que té com a objectiu incentivar una vida molt més saludable, no només perquè al moure’ns activament estem reduint la petjada de carboni produïda pels nostres cotxes/motos, sinó també perquè és bo pel nostre benestar físic, mental, emocional i social. 

De ben segur que alguna vegada has sentit la dita: “Per a bé estar, molt s’ha de caminar”. Alguns pensen que les dites i proverbis són una cosa pròpia de les societats anclades en el passat, però la veritat és que aquestes petites sentències actuen com a veritats inqüestionables, independentment de l’època, els avenços tecnològics o els canvis socials.

Optar per caminar, anar amb velo o amb patins, per moure’s és una bona forma de contribuir al fet que Ciutadella sigui un lloc més saludable per a viure. Algunes ciutats com Copenhaguen, Houten, Friburg o la ciutat universitària de Louvain-la-Neuve ho han aconseguit, desplaçant-se, en la seva majoria, a peu o amb bicicleta.

A Menorca, tenim un clima idoni per a això i cada vegada som més conscients de la importància de minimitzar l’ús del cotxe/moto i reemplaçar-lo pel d’altres mitjans de transport més segurs, saludables i sostenibles.

Sabem que cadascun de nosaltres tenim circumstàncies que ens condicionen una mobilitat o una altra com la distància al centre, per aquest motiu ens haurem de fer un pla de desplaçament personalitzat.

Comença! Planifica si vindràs cada dia o pensa els dies en què et vindrà millor. Tots els dies, dos a la setmana, un al mes…el que importa és el propòsit i començar.

T’animem a venir a l’institut caminant o amb bicicleta i en el cartell promocional, que veuràs en diferents indrets del centre, a la web i xarxes socials de l’institut, et compartim alguns dels seus múltiples beneficis, recorda “Petites accions, per a grans beneficis”!

Comissió de Salut MAC