CFGM d’Electromecànica de vehicles automòbils

Pàgina en construcció

0
Cursos
0
Hores lectives
0
Hores en empreses

Horari

  • Matí: DL – DV: 08:00 – 14:05

Objectius

Sortides professionals

  • Mecànic d’automòbils, d’equips dièsel, de vehicles pesats industrials ,de maquinària agrícola, d’obres públiques, etc.
  • Reparació dels sistemes elèctrics i electrònics d’automòbils.
  • Instal·lador i reparador d’accessoris.
  • Crear el seu propi taller.

Continuïtat acadèmica

  • A qualsevol cicle formatiu de grau superior.
    • Els criteris per adjudicar les places reservades per la via d’accés amb el títol de tècnic es poden consultar en aquest enllaç.
  • Batxillerat en qualsevol de les seves modalitats
  • Un altre cicle formatiu de grau mitjà amb la possibilitat de convalidar mòduls professionals d’acord amb la normativa vigent.

Mòduls de 1r curs

Estudi tecnològic dels motors, desmuntatge i muntatge dels seus elements, reglatges i reparació.

Estudi d’hidràulica i pneumàtica aplicada. Suspensió i direcció: tipus, elements, geometria, desmuntatge i muntatge, reparació i reglatges amb alineador digital. Estudi dels pneumàtics.

Tecnologia elèctrica i electrònica. Ús intensiu d’aparells de mesura i unitats elèctriques. Estudi, desmuntar i muntar els elements dels circuits de càrrega i arrencada.

Unitats i aparells de mesura (calibre, micròmetres, alexómetre …). Rosques i tècniques d’acoblament. Tècniques de mecanitzat de l’acer i altres materials. Eines de taller. Processos de fabricació, exercicis pràctics. Croquisat i dibuix industrial. Soldadura.

Aire condicionat i climatitzadors automàtics, AIR-BAG, car-àudio, sistemes de navegació, alarmes …

Coneixement de la legislació laboral, tipus de contractació, drets i deures de l’empleat i l’empresa .

Mòduls de 2n curs

Estudi i càlcul de les instal·lacions elèctriques de l’automòbil; enllumenat i fars de curta / llarga, intermitència, llum de fre, antiboira, alçavidres, clàxon … Pràctiques de reparació i substitució d’elements.

Caixes de canvi manuals i automàtiques; estudi teòric, relacions de canvi … Embragatges i convertidors hidràulics. Diferencials, juntes homocinétiques … Frens diferents tipus; disc, tambor, servofrens … Pràctiques de tots els temes estudiats.

Alimentació d’aire i combustible, components. Gasos d’escapament, analitzadors. Carburació i sistemes d’injecció electrònica de combustible. Ús d’aparells de diagnosi, EOBD. Estudi de sistemes d’encesa; inductiu, Hall, e.e.i, DIS, etc. Injecció Dièsel; mecàniques, common-rail, injector-bomba. Turbocompressor. Estudi de combustibles, sistemes i normes anticontaminants.

Coneixements de la legislació del sector empresarial, tècniques de gestió de la petita empresa, estudi de maneres comercials i de vendes.

Es realitza durant el tercer trimestre del l’últim curs i un cop superats els altres mòduls del cicle formatiu. Les FCT es desenvolupen en empreses punteres de el sector, integrant l’alumne com un mes en el sistema productiu de l’empresa (sense ocupar plaça laboral ni rebre contraprestació econòmica) durant la jornada laboral i realitzant el programa formatiu acordat entre l’institut i l’empresa sota la supervisió d’un professor tutor nomenat per l’IES i un tutor designat per l’empresa.

Empreses col·laboradores